Kulağa Kaçan

Kulağakaçan ilaçlama, özellikle açık alanlarda yapılmaktadır. Kulağa kaçan böceği yapı olarak çok farklı bir böcektir. Kulağakaçan böceği rahatlıkla tanınacak özeliklere sahiptir. Kulağakaçan böceği yapı olarak kafası küçük karnı ise büyük haşerelerdir. Kulağakaçan böceğinin 6 ayağı var ve başının ön kısmında 1 çift büyük antenleri 1 çiftte ufak antenleri bulunmaktadır.

Kulağa kaçan ilaçlama önemlidir. Çünkü bu haşereler yapılarındaki özelliklerini de insanların aleyhine kullanabilirler. Kulağakaçanı öteki haşerelerden ayıran en belirgin özelliği, kuyruğunun uç kısmında 1 çift kıskacı olmasıdır. Bedenleri üzerinde minik kanatları bulunur ancak bu kanatlarını uçmak için kullanmazlar. Beslenmelerine ve yaşam alanlarına göre değişik boy ve yapılara sahip olan kulağakaçan böcekleri ortalama 5 cm kadardırlar. Kulağakaçanlar beslenme olarak otçul beslenen haşerelerdir. Bitkilerin taze aksanlarından, yapraklarından, meyvelerinden yerler ve sebze ve meyvelerimize zarar verirler. Çiftçilere daha sağlıklı çalışma alanları sunmak ve ekinleri daha verimli hale getirmek için kulağakaçandan kurtulmak, buna bağlı olarak da kulağakaçan ilaçlama hizmeti almak şarttır. Bu böcekler gündüz, gece fark etmede dolaşıp beslenebilirler.

Kulağakaçanlar nerelerde yaşar?

Kulağakaçan evlerimize aldığımız meyve sebzeler ile yada evlerimize yakın olabilecek ağaç, yeşilliklerden gelmektedir. Renkleri yaşadıkları bitki ve ortama bağlı olarak değişmektedir fakat çoğunlukla kızıl, kahverengi, kara veya sarımsı renkte görülürler. Kulağakaçanlar evlerimize geldiklerinde tehlikeli olabileceklerinden kulağa kaçan ilaçlama ile etrafımızdaki yeşillikleri, ormanlık alanları periyodik olarak kulağakaçan ilaçlaması ile temizlettirmek şarttır.Kulağakaçan ilaçlama firmaları, gelişmiş ilaçlama yöntemleri sayesinde mavi alanlara zarar vermeden ilaçlama uygulamalarını gerçekleştirmektedir.

Kulağa kaçan böcekleri ayrıca besin olarak böcek ölülerini ve öteki hayvanların leşleriyle de tüketebilirler. Hatta bazen ufak börtü böcekleri de kıskaçları ile sıkıp öldürerek yiyebilmektedirler. Kulağa kaçan böcekleri bizler içinde tehlikeli haşerelerdir. Uyku anında insanların burnuna, ağzına ve kulağına kaçabilir. Kulağakaçan ismini de burdan almıştır. Kulağakaçan ilaçlama için ilaçlama firmalarından bilgi alın ve yasal olan ilaçlama şirketleri ile çalışın.

Kulağa kaçan böceği ilaçlaması için sıvı püskürtmeli ilaçlar kullanılır. Kulağakaçan ile mücadele için jel ilaçlar ve öteki ilaçlar pek etki etmez. İlaçlamayı gerçekleştirecek kişilerin kesinlikle bu işin eğitimini almış olmaları gerekmektedir.